I Sverige har vi en mejeriprodukt som heter Kesella och som är en slags färskost. Enligt Wikipedia är det Arla som kallar kvarg för Kesella.
Här i Frankrike finns det en produkt som heter Fromage blanc och som verkar vara ungefär samma sak. Dock är Arlas version betydligt fetare med sina 10 procent fett. Den fetaste fromage blanc jag hittade igår var på 3,2%, men de flesta hade 0% fett. Hur bra är det?
I cheescaken igår märktes det också att det var lite för lite fett. Konsistensen var fin, men smaken var inte riktigt så rund och fin som den skulle kunna ha varit.
Det går alltså utmärkt att ersätta med Kesella i recept med lika mängd Fromage blanc, men det kommer inte att bli lika fett.
Nu skall jag brygga svenskt kaffe och äta blåbärscheescake, vilken torsdag!
För min del ser den ut att funka bra även med för lite fett… Grattis till en bra torsdag!
När jag bodde i Frankrike fanns det många fler sorter av fromage blanc än det finns idag? Då fanns även de feterare alternativet som jag tror skulle fungerar bättre. Kanske ska leta lite mer nästa gång du skall baka kaka 🙂
Du vet mycket väl att om det inte finns på Carrefour finns det inte överhuvudtaget 😉
Johooo… vi har det på ICA ;)..
Hej! Det finns en produkt som heter Faisselle och den är som kesella, fromage blanc är ju inte så bra att baka med.